Freecell Solitaire Power Moves forklaret

post-thumb

De fleste mennesker forstår reglerne for Freecell, men ikke alle forstår Freecell PowerMoves. At forstå PowerMoves er en af ​​de vigtigste nøgler til at vinde Freecell, og at vide, hvordan de fungerer, øger dine chancer for at vinde Freecell.

En Freecell powermove (også kaldet en supermove) er simpelthen en genvejstrækning. Det giver dig mulighed for at flytte en række kort i et træk i stedet for at udføre masser af individuelle træk.

Det er dog ikke et specielt træk.

Det er bare en genvej at flytte alle kortene i rækkefølgen i et træk i stedet for flere træk ved Hjælp af de tilgængelige freeceller og tomme kolonner.

Antallet af kort, du kan flytte i en supermove-rækkefølge, er baseret på, hvor mange freeceller og tomme kolonner, der er tilgængelige. Nogle freecells-Spil implementerer dette forkert og lader dig flytte et vilkårligt antal kort i en rækkefølge.

Men dette er forkert. Hvis du ikke kunne flytte sekvensen ved hjælp af individuelle kortbevægelser, kan du heller ikke flytte sekvensen ved hjælp af en powermove.

En freecell supermove bruger de tomme kolonner og freecells så effektivt som muligt for at sikre, at du kan flytte det maksimale antal kort. For at finde ud af, hvor mange kort der kan flyttes, anvendes følgende formel:

(1 + antal tomme freeceller) * 2 ^ (antal tomme kolonner)

Dette er lettere at forstå ved at se på følgende diagram …

A: tomme kolonner B: Tomme freeceller C: Kortsekvenslængde

A - B - C 0 - 0 - 1 0 - 1 - 2 0 - 2 - 3 0 - 3 - 4 0 - 4 - 5 1 - 0 - 2 1 - 1 - 4 1 - 2 - 6 1 - 3 - 8 1-4 - 10 2 - 0 - 4 2 - 1 - 8 2 - 2 - 12 2 - 3 - 16 2 - 4 - 20

Dette forudsætter, at du flytter sekvensen til en ikke-tom kolonne. Hvis du bevæger dig ind i en tom kolonne, tælles den kolonne, du bevæger dig ind i, ikke som en tom kolonne.

En freecell-drivkraft kan altid opdeles i flere individuelle træk. Antag at du har 1 tom kolonne og 1 tom freecell. Fra diagrammet ovenfor kan du se, at vi kan flytte en sekvens på 4 kort. Antag, at vi vil flytte 9,8,7,6 sekvenser til en 10.

Bevægelserne fortsætter som følger:

  • Flyt 6 til freecell (Nu en tom kolonne, ingen tomme freecells)
  • Flyt 7 til den tomme kolonne (Nu ingen tomme kolonner og ingen tomme freecells)
  • Flyt 6 til 7 (nu ingen tomme kolonner og en tom freecell)
  • Flyt 8 til freecell (Nu ingen tomme kolonner og ingen tomme freecells)
  • Flyt 9 til 10 (nu ingen tomme kolonner og ingen tomme freecells)
  • Flyt 8 på 9 (nu ingen tomme kolonner og en tom freecell)
  • Flyt 6 til freecell (Nu ingen tom kolonne, ingen tomme freecells)
  • Flyt 7 til 8 (nu en tom kolonne og ingen tom freecell)
  • Flyt 6 til 7 (nu en tom kolonne og en tom freecell)

Så i dette eksempel har kraftoverflytningen sparet os tid ved at lade os udføre 1 bevægelse i stedet for 9.

Der er et par ting at bemærke i dette eksempel:

  • Freecells og tomme kolonner bruges midlertidigt. I slutningen af ​​drivrøret er antallet af tomme freeceller og kolonner det samme som ved starten af ​​drivrøret.
  • Freecells og tomme kolonner bruges så effektivt som muligt. Der er ingen måde, at flere kort kunne have været flyttet på.
  • Kun de tomme freeceller og tomme kolonner blev brugt. Kort i andre stakke blev IKKE brugt som midlertidige lagerpladser.

Dette sidste punkt er især bemærkelsesværdigt. En supermove bruger kun freecells og tomme kolonner. Det tegner sig ikke for andre kort på tableauet. Det betyder, at du ofte kan flytte en længere rækkefølge ved at bryde ved at gøre bevægelserne selv eller udføre flere kraftoverflytninger.

I eksemplet ovenfor, hvis der havde været et ekstra 9 på tableauet med den rigtige farve, kunne en meget længere sekvens være flyttet. 8,7,6 sekvensen flyttes først til de andre 9. Derefter kunne vi flytte yderligere 4 kort ved hjælp af en normal drivkraft (Fordi vi stadig har en tom kolonne og freecell). Så vi kunne nu flytte 9,10, J, Q til en konge og derefter flytte 8,7,6 til 9 igen. Så ved at opdele sekvensen i 2 træk, er vi i stand til at flytte en sekvens på 7 i stedet for 4.

At være opmærksom på denne mangel på superflytter giver dig mulighed for at flytte længere sekvenser, hvilket hjælper meget med at vinde nogle af de hårdere freecell-tilbud.

Den anden ting at være opmærksom på med supermoves er, hvor vigtige tomme kolonner er. Hvis du ser tilbage på diagrammet ovenfor, vil du se, at tomme kolonner er meget værdifulde i freecell. Fire tomme freecells giver dig mulighed for at flytte en sekvens på 5 træk, mens to tomme freecells og to tomme kolonner lader dig flytte en sekvens på 12! Så prøv at tømme kolonner så snart du kan!