Tri Peaks Solitaire Strategi Guide

post-thumb

Tri Peaks Solitaire er et sjovt og populært kabale-spil, der kombinerer elementer fra Golf Solitaire og Pyramid Solitaire. Det har et interessant scoringssystem, som kan føre til meget højere scores, når du IKKE spiller alle de bevægelser, du kan.

Der er to nøgler til at få en høj score i Tri Peaks Solitaire:

  • Ryd hver top.
  • Danner lange sekvenser.

Du får en hel del point for at rydde et højdepunkt. Du får 15 point for at rydde den første top, 15 point for at rydde den anden top og derefter 30 point for at rydde den sidste top. Det er i alt 60 point, hvilket viser, at det absolut er værd at slippe af med alle toppe, og medmindre du kan danne en utrolig lang sekvens, er det altid værd at prøve at rydde toppe.

Den anden nøgle til at klare sig godt på Tri Peaks Solitaire er at danne rigtig lange sekvenser, hvor du ikke giver et kort fra talonen.

Tri-Peaks-scoringssystemet giver dig et ekstra point for hvert kort, du flytter i en sekvens. Så det første kort, du flytter, giver dig et point, det næste kort giver dig to point, det næste kort giver dig tre point, og det næste kort giver dig fire point osv. Sekvensen slutter, så snart du handler fra talonen, og sekvensen begynder på et tidspunkt igen.

Dette system er interessant, fordi det ofte giver mening at ikke flytte kort så snart du kan.

Der er to måder at illustrere dette på.

Hvad tror du forskellen i scoring vil være mellem en 12-lang sekvens versus to 6-lange sekvenser? De fleste mennesker ved, at den lange sekvens vil overgå de kortere sekvenser, men ikke mange mennesker ved, hvor meget!

Den 12 lange sekvens giver os en score på 1 + 2 + 3 + 4 + 5 + 6 + 7 + 8 + 9 + 10 + 11 + 12, hvilket er 78.

De to 6-lange sekvenser vil helt sikkert ikke være for langt bagefter? Nå, vi får 1 + 2 + 3 + 4 + 5 + 6 for den første sekvens. Og så 1 + 2 + 3 + 4 + 5 + 6 for den anden sekvens.

Det samlede beløb er kun 42! Selvom det samme antal kort blev fjernet, er forskellen i scoringer 36 point!

En anden måde at illustrere dette på er at se, hvad der ville ske, hvis vi udvider en lang sekvens.

Hvad hvis vi i stedet for 12 kort i sekvensen på en eller anden måde kunne fjerne 14 kort i rækkefølge i stedet? Nå, det ville give os yderligere 13 + 14 point, hvilket er 27 ekstra point.

Tilføjelse af to kort ekstra på 12-kortsekvensen resulterede næsten i lige så mange point som to 6-kortsekvenser!

Som du kan se, lønner det sig virkelig at danne en rigtig lang sekvens. Du skal sørge for at danne en sekvens af mindst 10 kort, før du begynder at få en rimelig score.

Nu, når Tri-Peaks Solitaire starter, finder du normalt, at du kan danne en rimelig lang sekvens. Men sjældent er det mere end 10 kort. brug ikke denne sekvens, før du har studeret tableauet omhyggeligt!

Se på kortene over bundlaget. Se efter en masse kort rundt om den samme rang. Se om du kan se lange sekvenser. Når du gør det, skal du se, hvilke kort der dækker denne sekvens, og derefter arbejde på at fjerne dem. Fjern IKKE kort, der kan gøre denne sekvens længere, selvom du kan spille dem i kortere sekvenser før hånden. Du ønsker at sigte mod en sekvens, så længe du menneskeligt kan lave, for at få virkelig gode scores i Tri Peaks Solitaire.

Dette skal dog afbalanceres mod den første nøgle, som er at afdække toppe. Du vil ikke holde på for længe med den perfekte sekvens, fordi det kan betyde, at du ikke får afdækket toppe.

Spil et par spil med ovenstående i tankerne, og du er sikker på at se dine Tri Peaks-score stige på ingen tid!