Ua wehewehe ʻia ʻo Freecell Solitaire Power

post-thumb

Hoʻomaopopo ka hapanui o ka poʻe i nā lula no Freecell, akā ʻaʻole maopopo ka poʻe āpau iā Freecell PowerMove. ʻO ka hoʻomaopopo ʻana iā PowerMove kekahi o nā kī nui i ka lanakila ʻana iā Freecell, a me ka ʻike ʻana pehea e hana ai e hoʻonui ai i kou manawa e lanakila ai iā Freecell.

He mana uila Freecell (i kapa ʻia he supermove), kahi neʻe pōkole wale nō. Hāʻawi iā ʻoe e neʻe i kahi kaʻina o nā kāleka i hoʻokahi neʻe, ma kahi o ka hana ʻana i nā neʻe he nui.

ʻAʻole ia kahi neʻe kūikawā.

He pōkole wale nō ia, e neʻe i nā kāleka āpau i ke kaʻina i hoʻokahi neʻe, ma mua o nā neʻe e hoʻohana ana i nā freecell i loaʻa a me nā kolamu hakahaka.

ʻO ka helu o nā kāleka hiki iā ʻoe ke neʻe i kahi kaʻina supermove e pili ana i ka nui o nā freecell a me nā kolamu hakahaka i loaʻa. Hoʻokomo hewa kekahi mau pāʻani freecells i kēia, a ʻae iā ʻoe e neʻe i kekahi mau kāleka i ke kaʻina.

Akā hewa kēia. Inā ʻaʻole hiki iā ʻoe ke neʻe i ke kaʻina me ka neʻe ʻana o nā kāleka pākahi, a laila ʻaʻole hiki iā ʻoe ke neʻe i ke kaʻina me ka hoʻohana ʻana i ka powermove kekahi.

Hoʻohana kahi supermove freecell i nā kolamu hakahaka a me nā freecells i ka hiki ke hiki, e hōʻoia i hiki iā ʻoe ke neʻe i ka nui o nā kāleka. E hana ai i ka nui o nā kāleka i hiki ke hoʻoneʻe ʻia, hoʻohana ʻia ke ʻano aʻe:

(1 + helu o nā freecells hakahaka) * 2 ^ (helu o nā kolamu hakahaka)

Maʻalahi e hoʻomaopopo ʻia ma ka nānā ʻana i ka pakuhi aʻe …

A: Kolamu Empty B: Nā Freecell Empty C: Lōʻihi Sequence Kāleka

A - B - C 0 - 0 - 1 0 - 1 - 2 0 - 2 - 3 0 - 3 - 4 0 - 4 - 5 1 - 0 - 2 1 - 1 - 4 1 - 2 - 6 1 - 3 - 8 1 - 4 - 10 2 - 0 - 4 2 - 1 - 8 2 - 2 - 12 2 - 3 - 16 2 - 4 - 20

Ke manaʻo nei ʻoe ke neʻe nei ʻoe i ke kaʻina i kahi kolamu ʻole. Inā ʻoe e neʻe nei i kahi kolamu hakahaka, a laila ʻaʻole e helu ʻia ke kolamu āu e neʻe nei i kahi kolamu.

Hiki ke wāwahi ʻia i kahi mana freecell i mau neʻe pākahi. Kuhi ʻoe he kolamu hakahaka wale, a me 1 freecell hakahaka. Mai ka pakuhi ma luna hiki iā ʻoe ke ʻike hiki iā mākou ke neʻe i kahi kaʻina o nā kāleka 4. Makemake mākou e hoʻoneʻe i ke kaʻina o 9,8,7,6 ma kahi 10.

E neʻe nā neʻe penei:

  • E neʻe i ka 6 i ka freecell (I hoʻokahi kolamu hakahaka, ʻaʻohe freecell hakahaka)
  • E neʻe i ka 7 i ke kolamu hakahaka (ʻAʻohe kolamu hakahaka, a ʻaʻohe freecells hakahaka)
  • E neʻe i ka 6 ma luna o ka 7 (ʻAʻohe kolamu hakahaka, a hoʻokahi manuahi freecell)
  • E neʻe i ka 8 i ka freecell (ʻAʻohe kolamu hakahaka, a ʻaʻohe manuahi freecells)
  • E neʻe i ka 9 ma luna o ka 10 (ʻAʻohe kolamu hakahaka, a ʻaʻohe manuahi freecells)
  • E neʻe i ka 8 ma ka 9 (ʻAʻohe kolamu hakahaka, a hoʻokahi manuahi freecell)
  • E neʻe i ka 6 i ka freecell (ʻAʻohe kolamu hakahaka, ʻaʻohe freecells hakahaka)
  • E neʻe i ka 7 ma ka 8 (I hoʻokahi kolamu hakahaka, a ʻaʻohe freecell hakahaka)
  • E neʻe i ka 6 ma luna o ka 7 (I hoʻokahi kolamu hakahaka, a hoʻokahi freecell hakahaka)

No laila i kēia laʻana, ua mālama ka powermove i ko mākou manawa ma ka ʻae ʻana iā mākou e hana i kahi neʻe 1 ma kahi o 9.

Aia kekahi mau mea e nānā ai i kēia laʻana:

  • Hoʻohana ʻia nā freecells a me nā kolamu hakahaka no ka manawa. I ka hopena o ka powermove, ua like ka helu o nā freecells hakahaka a me nā kolamu e like me ka hoʻomaka ʻana o ka powermove.
  • hoʻohana ʻia nā freecells a me nā kolamu hakahaka i ka hiki ke hiki. ʻAʻohe ala e hoʻoneʻe ai i nā kāleka hou aku.
  • Hoʻohana wale ʻia nā freecell hakahaka a me nā kolamu hakahaka. ʻAʻole hoʻohana ʻia nā kāleka ma nā puʻupuʻu ʻē aʻe ma ke ʻano he mau wahi waiho waho manawa.

ʻO kēia kiko hope loa he kikoʻī kūpono. E hoʻohana wale kahi supermove i nā freecells a me nā kolamu hakahaka. ʻAʻole helu ia no nā kāleka ʻē aʻe i ka papa ʻāina. ʻO kēia ka hiki iā ʻoe ke hoʻoneʻe pinepine i kahi kaʻina lōʻihi ma ka haki ʻana i ka neʻe ʻana iā ʻoe iho, a i ʻole ka hana ʻana i kekahi mau powermoves.

I ke laʻana ma luna, inā he mahele 9 i ka papa ʻaina me ke kala kūpono, hiki ke hoʻoneʻe ʻia kahi kaʻina ʻoi aku ka lōʻihi. E neʻe ʻia ke kaʻina 8,7,6 ma luna o ka 9 ʻē aʻe. A laila hiki iā mākou ke neʻe i kahi kāleka 4 hou me ka hoʻohana ʻana i ka powermove maʻamau (No ka mea he kolamu hakahaka a me freecell mākou). No laila hiki iā mākou ke neʻe i 9,10, J, Q ma luna o kahi Mōʻī, a laila neʻe i ka 8,7,6 ma luna o ka 9 hou. No laila ma ka haki ʻana i ke kaʻina i ʻelua mau neʻe, hiki iā mākou ke neʻe i kahi kaʻina o 7 ma kahi o 4.

ʻO ka hoʻomaopopo ʻana i kēia hiki mai pōkole o nā supermove e ʻae iā ʻoe e neʻe i nā kaʻina lōʻihi, kahi e kōkua nui ai i ka lanakila ʻana i kekahi o nā hana freecell paʻakikī.

ʻO ka mea ʻē aʻe e makaʻala ai me nā supermove pehea ka nui o nā kolamu hakahaka. Inā ʻoe e nānā i hope i ka pakuhi ma luna, ʻike ʻoe i nā kolamu hakahaka he waiwai nui i freecell. ʻEhā mau freecells hakahaka e ʻae iā ʻoe e neʻe i kahi kaʻina o 5 neʻe, ʻoiai ʻelua mau freecells hakahaka a ʻelua mau kolamu hakahaka e ʻae iā ʻoe e neʻe i kahi kaʻina o 12! No laila e hoʻāʻo a hoʻokahe i nā kolamu i ka wā hiki iā ʻoe!