ДВД-копир софтвер за мобилни уреди

post-thumb

Современиот живот е полн со ДВД, видео и аудио продукција. Ние ги користиме секој ден и секаде. Со цел да ги направиме нашите врски со него полесно, поудобно, ние користиме специјален софтвер и хардвер.

Тука имаме краток преглед на неколку апликации погодни за мобилни уреди.

Аполо ДВД на iPod.

Аполо ДВД на АјПод е иновативна Виндоус апликација која директно ги транскодира вашите омилени ДВД-филмови на Апл iPod плеер Можете лесно да ги конвертирате двата ДВД-а PAL / NTSC за оптимизирана репродукција на видео на iPod. Интегрираниот кодер MPEG4 од светска класа овозможува транскодирање на целиот ДВД-диск со половина од времето на репродукција на ДВД-то. Можете да изберете која било аудио-трака, превод, поглавја на ДВД-то како што сакате. ДВД-то на iPod-видеото никогаш не било полесно со Аполо-ДВД-то на iPod-то.

Afree ДВД на iPhone Ripper

Afree DVD to iPhone Ripper е моќен DVD Ripper кој ви помага да рипувате DVD филм во видео формат поддржан од iPhone плеер со брза брзина на конвертирање и одличен квалитет на видео. Може да го искине вашето ДВД на видео формати на iPhone, MPEG-4 со еден клик. Уживајте во филмовите на iPhone плеерот каде и кога сакате! Дозволете им на децата да ги гледаат своите омилени цртани филмови во автомобилот со iPhone плеерот. карактеристики: Излезни формати: iPhone, MPEG-4; Можете да гледате ДВД-филмови на вашиот iPhone-плеер; Може да ја задржите зададената поставка. Можете исто така да ги поставите параметрите сами; Работи на Windows / 98 / ME / NT / 2000 / XP / 2003 Server / Vista.

Конвертор на Moyea SWF во iPod

Конвертерот Moyea SWF во iPod е совршена програма што може да конвертира Flash проектор, како и SWF во mp4 видео за iPod. Тој нуди решенија за проблемите што многу други SWF алатки за конвертирање Видео не можат да ги решат, како што се видео и аудио асинхронизација, губење рамки, аудио изобличување и обработка на SWF-датотеки со внатрешно или надворешно Flash видео (FLV). Со водечкиот аудио и видео кодек, Moyea SWF to iPod Converter ви овозможува лесно и целосно уживање во оригиналните ефекти на вашите SWF-датотеки на вашиот iPod.

iPod видео конвертор

iPod Video Converter за Windows е фантастичен iPod видео конвертер. Тоа ви помага да ги конвертирате сите популарни формати на видео, како што се AVI, MPEG, WMV, MOV, MP4, VOB, DivX, XviD итн. Во видео со iPod MP4; и претворете ги аудио-датотеките MP3, AC3, AAC во iPod MP3, M4A итн.

Покрај тоа, тој поддржува нов iPod 30 GB и 80 GB со резолуција од 640 на 480 пиксели за MPEG-4 видео.