Nintendo Wii - Wii го сака тоа, и така Wii-ll Вие!

post-thumb

Nintendo Wii е систем за видео игри контролиран од гигантот за игри индустрија Nintendo Co. Ltd. И покрај популарното верување, Nintendo Wii не е целосно нов - тој всушност е ажурирана и преименувана верзија на многу популарната Nintendo Revolution на компанијата. Иако Nintendo Wii од рецензентите на игри се смета за нешто како недобричен, бидејќи има помалку додадени карактеристики и помалку остра графика од многу други играчки конзоли, Nintendo Wii е всушност голем хит кај обожавателите и толку голем продавач.

Која е привлечноста со Nintendo Wii?

Тајната на успехот на Nintendo Wii може да биде комбинација од неговата прифатлива цена и нејзината единствена контролирана. Nintendo Wii им овозможува на играчите да користат контролиран сличен на далечински управувач. Оваа технологија со сензор за движење контролирана за Nintendo Wii им овозможува на гејмерите да користат вистински движења - лулашки, убоди и други движења - за да контролираат како движења на екранот. Многу гејмери ​​велат дека оваа одлика им овозможува полесно да влезат во акциони игри со Nintendo Wii отколку со контролери кои се потпираат на гејмерите едноставно да ги притискаат копчињата или да манипулираат со стапчиња за радост.

Nintendo Wii исто така може да биде привлечна бидејќи не ветува дека ќе биде голем систем за забава, како што тоа го прават многу други игри конзоли денес. Наместо тоа, Nintendo Wii се продава себеси само како конзола за игри за оние кои се заинтересирани за Видео игри. Ветувањето се чини дека им се допаѓа на многуте fansубители на игри кои се собираат на Nintendo Wii. И покрај големата конкуренција од моќните гејмерски уреди како xbox и Playstation, Nintendo Wii продолжува да биде малата конзола за игри што може да привлече многумина по својата едноставност и рамката за една намена.

Nintendo Wii е жежок тренд

На конвенциите за игри, дури и производителите на Nintendo Wii беа изненадени од популарноста на Nintendo Wii, бидејќи обожавателите чекаа по неколку часовни редови на неколку големи конвенции и саеми само за да ја пробаат Nintendo Wii. Многу тестери на Nintendo Wii откриле дека Nintendo Wii додава елемент на физичка забава што едноставно недостасува во многу од денешните решенија за игри.